Retraite-pakketten

DeRetraite kan uiteraard als gastenverblijf zonder extra voorzieningen worden gehuurd.

Uit liefde voor jezelf kun je echter ook gebruik maken van een fijn retraite-pakket. Dan word je een week lang vertroeteld met lekker eten en dagelijks een effectieve, persoonlijk afgestemde coaching, zodat het door jou gekozen onderwerp de tijd en aandacht kan krijgen die jij wilt.

Je kunt ook kiezen voor LIFE-counseling in deRetraite. Dit is een kort durend intensief programma met dagelijks drie counselings-momenten en speciaal afgestemde oefeningen (binnenshuis of in de natuur) waarmee je in de diepte op jezelf gericht bent.
De beschrijving ervan vind je hier.

Je kunt altijd gebruik maken van de aanwezige middelen voor creatieve verwerking. (info bij voorzieningen)

De prijzen voor de retraite-weken en de LIFE-counseling in deRetraite vind je hier.

De kern van een Retraite-pakket-week is dat je je Zelf-bewustzijn vergroot, dat je je harts-energieën beter gaat herkennen en gebruiken en dat je je kwaliteiten en valkuilen bewuster en makkelijker kunt erkennen. Wanneer hard-voor-jezelf verandert in hart-voor-jezelf zullen er blijvende veranderingen ontstaan. Dit doen we met mediteren, contempleren, confronteren en reflecteren, met wandel-coaching en luchtige oefeningen en spellen.

In je dagelijks leven kunnen diverse aspecten om aandacht en ‘herziening’ vragen, zoals de relatie met je partner, je kind of je collega, een benarde positie op je werk, omgaan met een ziekte, bijkomen na een verhuizing, verwerken van een trauma, verlies van een dierbare, herstellen van burn-out, het ontdekken van je werkelijke behoeften, een vervolgstap in je leven willen verkennen, gewoon alleen met jeZelf durven zijn, ….. .
In overleg zijn er allerlei mogelijkheden. Hier volgen enkele voorbeelden:

vertroetel-retraite
Ben je te vaak moe? Heb je even afstand nodig van je dagelijkse drukke beslommeringen? Laat je verwennen met rust, een heerlijke massage, lekker eten en oefeningen en adviezen om in tijden van drukte beter voor jezelf te kunnen zorgen. Vooral bij mentale vermoeidheid of bij overmatige stress is deze retraite een prachtige vorm van liefdevolle zelfzorg.

meditatie-retraite
Mediteren is een manier om je denken rust te geven. Een stap verder is meditatief / mindful leven: aandachtig en in rust de dagelijks dingen kunnen doen.
In deze week leer je diverse vormen van meditatie en hoe je die in je dagelijks leven kunt inzetten, ontdek je welke meditatiehouding het beste bij je past en leer je te luisteren naar en vorm te geven aan de aanwijzingen die automatisch in de stilte naar boven komen.

intuïtief schilderen – retraite
Een heerlijke mogelijkheid om je Zelf te beleven door je bewust te worden van wat er innerlijk speelt. Je innerlijke belevingen ‘vangen’ in kleur en vorm maakt het mogelijk dat er meer bewustheid ontstaat ten aanzien van je onbewuste. Verras jezelf, ontdek jezelf, erken de krachten in jezelf en omarm alles wat je in jezelf tegenkomt.
Met mooi weer wisselen we binnen en buiten schilderen af.

partner-retraite
Geef je partnerschap een boost met liefdevolle en kritische aandacht. De belangrijkste thema’s hierin zijn communicatie en wederzijds respect. De leuke opdrachten laten je dagelijks de kwaliteiten en valkuilen van jezelf in je relatie zien, waardoor je als partners begrip voor elkaar kunt ontwikkelen en krijgen beiden inzicht in en verlangen naar de mogelijkheden voor veranderingen.

ELPH-retraite
Zit je vast in een bepaald thema, op je werk of in een relatie, dan kun je hierop een week lang liefdevol licht laten schijnen m.b.v. Elph-coaching. Je week start en eindigt met een energetische behandeling waarin je wordt meegenomen in een diepteontspanning, dat groot effect heeft op de helderheid van je geest helder, de vreugde in je ziel, de ontspanning in je lichaam en de stabiliteit van je psyche. Je kunt de harmonie in jezelf weer beleven.

stilte-retraite
Een week lang in stilte met jeZelf is een groot cadeau! Je leert jezelf beter kennen omdat je je bewust wordt van veel facetten van jezelf. Je ontdekt de gewoonten van je denken, de gewenning van je emoties, de (on)mogelijkheden van van je lichaam, de (in)stabiliteit van je psyche en de automatismen van je ego. Spannend? Het is zeker een fascinerende ontdekkingstocht die ook veel rust en vertrouwen kan opleveren.

Ook voor partners is dit een bijzonder week. Je leert bij jezelf te zijn in het bijzijn van de ander. Je ontdekt hoeveel je automatisch gericht bent op die ander, om welke reden dan ook. En je leert in zelf-liefde je aandacht te focussen op je eigen behoeften.

Als je wilt, help ik je (met de ELPH-filosofie) te kijken naar de spiegelwerking van je dagelijks leven, waardoor je beter begrijpt wat je van jezelf ontdekt. Dat zal dan dagelijks je enige moment van praten zijn, want het organisatie-overleg zal van te voren plaatsvinden.

burn-out-retraite
Heb je (h)erkend dat je te hard hebt gewerkt, te veel hebt geploeterd om je idealen te verwezenlijken? Ben je de draad in jezelf kwijt?
Bij een burn-out is het tijd om jezelf goed te bekijken. Oude gewoonten dienen je niet meer.

Het is tijd om te reflecteren, te confronteren en te bezinnen, met helderheid en zachtheid. Door zelf-reflectie kom je erachter waardoor je jezelf voorbij gelopen bent en wat je werkelijk nodig hebt om jeZelf te dienen. Je ontdekt de ‘angsten’ die dat in de weg staan en hoe je vanuit liefdevolle zelfzorg beter voor jezelf kunt zorgen. Je ontdekt ook dat eenvoud, rust en regelmaat je dagelijks leven stabiliteit geven.

Kom gerust een weekje ‘kijken naar jezelf’. Gun jezelf verhelderende coachingsgesprekken met speelse en zingevende oefeningen, die ook thuis een goede ondersteuning zijn. Leer jezelf werkelijk kennen en leer weer te voelen wat je ècht goed doet.
Laat je verwennen met heerlijk vers bereid eten en ga erop uit in de prachtige natuur.

stress, vriend of vijand – retraite
Wil je ontdekken hoe je persoonlijke stress-signalen je richtingwijzers zijn naar een leven in vrede en harmonie? Wil je je automatische reactie van vechten of vluchten veranderen in bewuste erkennen en onbevangen handelen?
Dit is een intensieve retraite-week met zelfreflectie, confrontatie, bezinning en liefdevolle (h)erkenning van je persoonlijkheidsstructuur. Er wordt je veel duidelijk over je onbewuste automatismen, opdat je bewust kunt (leren) handelen naar wat goed is voor jezelf.