algemene voorwaarden

Je bent van harte welkom in deRetraite en we verzoeken je om deze algemene voorwaarden goed door te lezen.

Algemeen
De beheerder en eigenaar van deRetraite in Koekangerveld is Hanny van Putten.

Met het aangaan van een huurovereenkomst worden deze  Algemene Voorwaarden van kracht.

Huurders dienen 18 jaar of ouder te zijn en een vaste woon- en verblijfplaats te hebben.

Communicatie
DeRetraite, Bed-and-Breakfast.
Deze vakantiewoning hebben we met veel zorg en aandacht gecreëerd. Er zijn veel onderdelen aanwezig die je in andere vakantiehuizen niet zult aantreffen. We delen deze voorzieningen graag met degenen die er, net als wij, met respect en zorgzaamheid mee om gaan. Dit is eigenlijk onze belangrijkste voorwaarde.

Verder gaan we uit van begripvolle communicatie met onze gasten waarin vragen en problemen met zorgzaamheid en respect worden behandeld. 
Bij onoverkomelijke onenigheid wordt een mediator ingeschakeld.

Reserveren
De persoon die de reservering maakt, is de verantwoordelijke en tevens aanspreekpunt.
Reserveringen kunnen worden aangevraagd per mail, via het contactformulier of per telefoon. Kijk voor die gegevens bij ‘contact’.
Daarbij neem ik een vragenlijst met je door waardoor je allerlei facetten van je reservering kunt aangeven, waaronder je persoonlijke gegevens en verzorging van eten/drinken. 
In overleg bepalen we de details, worden afspraken gemaakt en wordt de basisrekening voor de B&B-overnachtingen opgemaakt. 

Definitief
Je reservering is definitief als je de nota van je B&B-overnachtingen hebt voldaan op banknummer NL89 INGB 0709 8174 52 t.n.v. H. van Putten – deRetraite, onder vermelding van de naam waarmee de registratie is gemaakt en de aanreisdatum. 
Aan het einde van je verblijf maken we de nota op voor je gebruik van maaltijden en/of wandel-coaching, fietshuur, e.d.. Als je een bank-app hebt kun je ter plekke een bankbetaling doen. Je kunt bij ons niet pinnen.

Toeristenbelasting (€ 1,21 p.p.p.n.) wordt apart berekend.

Annuleren
Tot een week voor de aanreisdatum kun je gratis afzeggen. Er wordt dan wel € 25 administratiekosten in rekening gebracht. 
Bij annuleren vanaf één week voor de aanreisdatum wordt 50% van de B&B-prijs teruggestort.
Bij annuleren op de aanreisdatum of bij later arriveren, vindt geen restitutie plaats.

Retraitepakket reserveren en annuleren
Reserveren van een Retraite-pakket kan minimaal 2 weken van te voren, omdat er nogal wat voorbereidingstijd van mijn kant voor nodig is.
Tot twee weken voor de aanreisdatum kun je gratis afzeggen. Er wordt dan wel € 25 administratiekosten in rekening gebracht. 
Bij annuleren vanaf twee weken voor de aanreisdatum wordt 50% van de pakket-prijs teruggestort.
Bij annuleren op de aanreisdatum of later arriveren, vindt geen restitutie plaats.

De reservering van je retraite-pakket is definitief als je het bedrag ervan uiterlijk 2weken van te voren hebt overgemaakt op banknummer NL89 INGB 0709 8174 52 t.n.v. H. van Putten – deRetraite, onder vermelding van de naam waarmee de reservering is gemaakt en de aanreisdatum. 

Persoonlijke gegevens
Bij je reservering vraag ik je persoonlijk gegevens aan te leveren. Die zijn alleen voor mijn administratie en worden niet met anderen gedeeld.
Bij een retraite-pakket-week hebben we extra telefonisch contact over persoonlijke details, die de basis zijn voor je begeleiding in die week.

Aankomst en vertrek
Je mag arriveren tussen 15:00 en 19:00 uur en je wordt verzocht om voor 11:00 uur te vertrekken.
Bij een 6-daagse retraite-pakket-week mag je de eerste dag aankomen om 10:00 uur en de laatste dag vertrekken om 18:00 uur.

De sleutel
DeRetraite is een zelfstandige woonruimte met een eigen ingang. De sleutel daarvoor krijg je bij aankomst aangereikt. Verlies van de sleutel dien je direct bij ons te melden. Blijft de sleutel onvindbaar dan brengen we bij vertrek € 150 voor de verloren sleutel EN het vervangen van het slot in rekening bij de verantwoordelijke. 

Geluid 
DeRetraite is een plek voor rust en bezinning en daarom niet geschikt voor jonge kinderen en huisdieren. We verwachten dan ook dat onze gasten geen geluidsoverlast creëren.

Gebruik van spullen
Tijdens je verblijf in deRetraite is het gebruiken van thee, koffie en kruiden gratis. 
Je kunt in overleg gebruik maken van bijzondere voorzieningen zoals teken- en schildermaterialen en spellen en instrumenten. Bij respectvol gebruik zijn deze voorzieningen gratis. De spullen mogen niet worden ‘geleend’ of meegenomen naar elders.

Roken
DeRetraite is een plek voor niet-rokers. Dat betekent dat we deRetraite verschoond houden van rook-geuren. Dus ook niet buiten roken en met rook in je kleren naar binnen.

Reiniging
Er worden geen extra kosten voor eindreiniging berekend, mits deRetraite schoon en ordelijk is achtergelaten.

Schade
De eigenaar is niet aansprakelijk voor schade, diefstal of verlies van spullen van de gebruikers. Er wordt vanuit gegaan dat de gebruiker aandachtig met de inboedel van deRetraite omgaat en je daarom als huurder alle risico’s van het gebruik van deRetraite voor je eigen rekening neemt.

Mocht er in deRetraite ècht iets stuk gaan, of goederen worden vermist, dan wordt dat in rekening gebracht. We vragen geen borg, maar verwachten dat de gast zelf de verantwoordelijkheid neemt door schade direct te melden en de kosten te vergoeden. 

Je kunt e.e.a. van te voren regelen met een eigen reisverzekering of een aansprakelijkheids-verzekering.

[aangepast op 24.03.2024]